Nieuws

Juni 2021
Singing Stars spelen ‘De Voorbijgangers’
Locatietheater smaakt naar meer
   

Stichting Singing Stars heeft na lange tijd weer kunnen laten zien waar zij zich graag voor inzetten. Theater dicht bij jeugd en jongeren brengen. Op zondag 6 juni j.l. lieten zes jongeren zien dat, ondanks de vele online repetities, je door hard werken een mooie voorstelling kunt neerzetten met elkaar.
“Het is dit seizoen hard werken geweest voor de docenten van de Singing Stars om de leerlingen les te kunnen geven. Dat liep uiteen van dansfilmpjes maken voor de kleuters tot aan spelles geven via Zoom” vertelt Mieke Kortekaas, voorzitter van de stichting. “Juist door de passie die iedereen heeft bij de stichting is het toch een mooi jaar geworden en heeft zondag de eerste groep leerlingen gespeeld voor publiek. Mooier kan niet!”

Toneelstuk “De Voorbijgangers”, geschreven door Malou de Roy van Zuyderwijk, is onder regie van Dewy Kuiper tot stand gekomen. Het verhaal beschrijft het leven van drie generaties vrouwen. De basis voor een lach en een traan. Vanwege de coronamaatregelen kon er lange tijd niet fysiek worden gerepeteerd. Om het seizoen toch met de gebruikelijke theaterervaring af te kunnen sluiten werd er gezocht naar een buitenlocatie en kwam het vooraf aan op drie buitenrepetities op anderhalve meter afstand.

“We moesten het er mee doen en dat ging eigenlijk prima” vertelt Dewy, docent en regisseur bij de stichting. “Juist door de tijdsdruk én de locatie waar wij gingen spelen moesten wij creatief zijn in ons spel en inventief kijken naar de mogelijkheden.” Het schoolplein van het Leeuwenhorst college werd als speelvloer ingericht en zelfs een aantal toeschouwers konden komen genieten van de aangrijpende voorstelling. Wat volgde was een intenste voorstelling.
De regisseur kijkt tevreden terug op het eindresultaat en benadrukt dat het proces voorop staat. Als dan ook het einddoel goed verloopt is de cirkel rond. De leerlingen gaan nu uitkijken naar de tijd dat zij weer vrij uit mogen zingen.

April 2021
De meivakantie staat voor de deur. Voor iedere groep valt er één les uit: woensdag 5 mei (bevrijdingsdag) en vrijdag 14 mei (dag na Hemelvaart) zijn er geen lessen.

 

Maart 2021
De leerlingen t/m 12 jaar kunnen weer fysiek les volgen! Buiten, in de frisse lucht en met de nodige maatregelen maar het kan. Veel plezier en voor de oudere leerlingen…we zien jullie online!

 

14 december 2020
Aangescherpte maatregelen
Gezien de aangescherpte maatregelen moeten wij helaas de deuren tijdelijk sluiten. Nieuws dat wij niet graag willen delen, maar er is geen andere keuze. Onze docenten kruipen weer achter de camera om de leerlingen te verblijden met hun energie en creativiteit. Tot online!

14 november 2020
‘Zie daar meert de stoomboot uit Spanje weer aan!’
Speciaal voor de intocht van Sinterklaas hebben 3 Voorhoutse verenigingen de krachten gebundeld om een nieuwe versie van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ op te nemen. Cultuur Verheft (tekst), St. Cecilia (muziek), Singing Stars (zang pietjes). Dank aan alle Pietjes die zo enthousiast hebben gezongen en gedanst en een fijne Sinterklaastijd!

 

3 november 2020
Aanpassingen i.v.m. extra maatregelen kabinet
De extra maatregelen die vanavond door het kabinet zijn afgekondigd i.v.m. Corona hebben ook gevolgen voor onze Singing Stars groepen 3 en 4. Per direct zullen de fysieke lessen voor de middelbare scholieren  geen  doorgang vinden. In ieder geval tot en met woensdag 18 november. Daarna zullen we bekijken of het verantwoord is te versoepelen.

Maar niet getreurd; Mieke zal Singing Stars groep 3 online les geven komende 3 weken. Per app ontvangen de leerlingen hiervoor van Mieke de tijd en link om in te loggen.
Ook Déwy zal een online programma met groep 4 starten. Via de groepsapp zal hij hen hiervoor de tijd en link doorgeven.
Het wordt dus weer even anders, maar zeker even heerlijk ontspannen met de Singing Stars!

Voor de goede orde melden we dat de lessen voor de Mini Stars en Singing Stars 1 en 2 wel door zullen gaan. Met aangepaste lestijden zodat er tussen de verschillende groepen een kwartier tijd is voor de wissel.

Woensdag 4 t/m 18 november
Woensdag = Mini Stars = 16.15 tot 17.00 uur (normale tijd) – Singing Stars = 17.15 tot 18.15 uur – Topklas = 17.30 tot 18.15 uur  (normale tijd) – Singing Stars 2 = 18.30 tot 19.30 uur (normale tijd).

Vrijdag 6 t/m 20 november
Vrijdag = Mini Stars = 15.15 tot 16.00 uur – Singing Stars 1 = 16.15 tot 17.15 uur (normale tijd) – Singing Stars 2 = 17.30 tot 18.30 uur
We hopen dat alle maatregelen een positieve bijdrage leveren aan het onder controle krijgen van het Corona virus. Zodat we eind november alle lessen weer fysiek kunnen geven.
Voor nu wensen wij iedereen veel gezondheid toe! Kortom, tot snel…online en/of per mail…

 

Lesrooster seizoen 2020-2021
Bekijk hier het lesrooster van het nieuwe seizoen. Staat er bij de les waar je naar zoekt vol? Geen probleem, meld je aan voor een proefles en je krijgt bericht zodra er plek is.

Lesrooster Singing Stars 2020-2021.2

 

Protocol corona