Nieuws

Nieuwe docente toegevoegd aan team
WELKOM!


Tamara Esser

In 2017 studeerde Tamara af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) als docent en theatermaker. Sinds haar opleiding is zij werkzaam als theaterdocent en regisseur op verschillende Jeugdtheaterscholen en studententoneelvereniging Cuculum in Leiden. Ze geeft aan alle leeftijden en doelgroepen les, van 2 tot 80 jaar oud, het maakt haar niet uit. Zolang er plezier is in theater, dat is het belangrijkste. Vanuit muziek en ideeën van de spelers maakt ze er elke les een feestje van. Naast lesgeven en regisseren is Tamara ook werkzaam als trainingsacteur in een zorginstelling.

Bekijk hier het hele team van de stichting.

September 2021

LITTLE STARS – PEUTERDANS 

Lessenreeks van 6 lessen start!

Lekker even dansen met jouw peuter? Dat kan! Bekijk hier alle informatie over onze peuterlessen die weer van start gaan: Little Stars

Theaterweekend 2021

Leerlingen bestormen theater de Muze

Seizoen 2020-2021…het was een bijzondere tijd vol online én buitenrepetities. Gelukkig konden alle leerlingen het seizoen toch afsluiten met een échte podiumervaring in een theater, vol in het licht! Terug kijken? Geniet van alle foto’s. Bekijk ze hier allemaal!

Juni 2021

Singing Stars spelen ‘De Voorbijgangers’
Locatietheater smaakt naar meer

Stichting Singing Stars heeft na lange tijd weer kunnen laten zien waar zij zich graag voor inzetten. Theater dicht bij jeugd en jongeren brengen. Op zondag 6 juni j.l. lieten zes jongeren zien dat, ondanks de vele online repetities, je door hard werken een mooie voorstelling kunt neerzetten met elkaar.

“Het is dit seizoen hard werken geweest voor de docenten van de Singing Stars om de leerlingen les te kunnen geven. Dat liep uiteen van dansfilmpjes maken voor de kleuters tot aan spelles geven via Zoom” vertelt Mieke Kortekaas, voorzitter van de stichting. “Juist door de passie die iedereen heeft bij de stichting is het toch een mooi jaar geworden en heeft zondag de eerste groep leerlingen gespeeld voor publiek. Mooier kan niet!”

Toneelstuk “De Voorbijgangers”, geschreven door Malou de Roy van Zuyderwijk, is onder regie van Dewy Kuiper tot stand gekomen. Het verhaal beschrijft het leven van drie generaties vrouwen. De basis voor een lach en een traan. Vanwege de coronamaatregelen kon er lange tijd niet fysiek worden gerepeteerd. Om het seizoen toch met de gebruikelijke theaterervaring af te kunnen sluiten werd er gezocht naar een buitenlocatie en kwam het vooraf aan op drie buitenrepetities op anderhalve meter afstand.

“We moesten het er mee doen en dat ging eigenlijk prima” vertelt Dewy, docent en regisseur bij de stichting. “Juist door de tijdsdruk én de locatie waar wij gingen spelen moesten wij creatief zijn in ons spel en inventief kijken naar de mogelijkheden.” Het schoolplein van het Leeuwenhorst college werd als speelvloer ingericht en zelfs een aantal toeschouwers konden komen genieten van de aangrijpende voorstelling. Wat volgde was een intenste voorstelling.
De regisseur kijkt tevreden terug op het eindresultaat en benadrukt dat het proces voorop staat. Als dan ook het einddoel goed verloopt is de cirkel rond. De leerlingen gaan nu uitkijken naar de tijd dat zij weer vrij uit mogen zingen.